07 Juliol 2017

Unió de Pagesos protagonitza una protesta contra Casa Ametller perquè banalitza els productes d’horta i fruita

Unió de Pagesos va organitzar una concentració de protesta davant la seu de Casa Ametller, a Reus, el darrer dissabte 8 de juliol, per denunciar que el grup alimentari banalitza els productes d’horta i fruita fresca en les seves promocions de regal.

El sindicat ja havia alertat que les accions de promoció que distribueixen productes alimentaris bàsics de regal no s'ajusten al Codi de Bones Pràctiques Comercials a Catalunya (CBPC, 2011). Segons l'acord esmentat, el fet de no informar el consumidor del cost real del producte implica una menysvaloració del mateix per part de l'empresa. 

Això és el que es desprèn del compromís número 30 de l’apartat tercer del CBPC, que estableix que cal “informar sempre, clarament, del preu real d’aplicació (…) quan s’empri com a oferta o producte de promoció d’altres productes”. El text afegeix que l’oferta ha de transmetre informació en positiu del producte alimentari per “evitar-ne la seva menysvaloració”.

Aquesta és la segona vegada que Unió de Pagesos interposa una denúncia contra el grup alimentari. L’any passat, el sindicat va detectar la venda d’una cistella de fruites i verdures a un euro per als socis del Club Casa Ametller. La cistella contenia productes diversos oferts per sota del seu preu d’adquisició.