04 Gener 2018

Unió de Pagesos dona suport al pastor del ramat d’ovelles atropellat per un tren a Mont-roig i demana una reunió amb el subdelegat del Govern estatal i l’Adif

Unió de Pagesos dona suport al pastor del ramat d’ovelles que van ser atropellades el 2 de gener per un tren Euromed al seu pas per Mont-roig del Camp (Baix Camp) i exigeix a l’Administració que tingui en compte les necessitats de l’activitat agrària perquè es pugui desenvolupar amb normalitat al territori davant l’afectació que moltes vegades impliquen les infraestructures. En aquest sentit, el sindicat ha demanat una reunió amb el subdelegat del Govern de l’Estat espanyol a Tarragona i amb les responsables d’Adif per tractar aquesta qüestió.

Per a Unió de Pagesos, cal que els efectes d’aquest accident no obstaculitzin la continuïtat de l’activitat del ramader afectat. El sindicat ha denunciat reiteradament que, en la majoria dels casos, no es valoren els impactes de les infraestructures en relació amb l’activitat agrària, i per això exigeix que les administracions que es responsabilitzin de fer estudis d’impacte agrari i que adoptin les mesures oportunes per assegurar el desenvolupament d’aquesta activitat al territori.

En aquest sentit, Unió de Pagesos reclama a l’administració catalana la necessitat urgent que entrin en vigor tant la llei de territori com la d’espais agraris, amb l’objectiu de preservar l’activitat agrària i garantir la seva viabilitat arreu del territori tenint en compte les característiques de les explotacions de totes les zones.