20 abril 2018

Unió de Pagesos aconsegueix que la convocatòria d’ajuts del Departament per a producció ecològica inclogui l’obertura a nous beneficiaris

Unió de Pagesos ha aconseguit que en la convocatòria d’ajuts a la producció agrària ecològica per al 2018 el Departament d’Agricultura hagi inclòs l’obertura a nous beneficiaris, tant pel que fa a l’agricultura com a la ramaderia ecològiques. Cal recordar que en l’esborrany d’Agricultura només es contemplava la renovació dels compromisos per a la ramaderia ecològica i que el sindicat hi va presentar esmenes.

 

El Departament, però, no ha acceptat incloure en aquesta convocatòria, com demanava el sindicat, un ajut a les mares de reposició d’equí, per un import de 71 euros per hectàrea, de la mateixa manera que l’any passat n’hi va incloure un per a les mares de reposició de boví per un import de 89 euros per hectàrea, a petició d’Unió de Pagesos. El sindicat insisteix a denunciar que la superfície de patis per a aviram i porcí no compti com a superfície auxiliable, quan, d’acord amb la normativa comunitària, aquests espais s’han de conservar amb vegetació, fet que suposa un sobrecost de manteniment i gestió per als ramaders ecològics.