ltonlineok2   Selecció de continguts on-line

 

14 Juny 2018

Animen les entitats del món agrari a proposar candidats als Premis Felip Domènech

Animen les entitats del món agrari a proposar candidats als Premis Felip Domènech Josep M. Teixidó, Joan Reñé i Joan Caball

ALBERT GARCIA/ En la presentació dels Premis Nacionals Felip Domènech 2018, a la Diputació de Lleida el 7 de juny, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos va remarcar l’actualitat dels valors que vol potenciar: “La llibertat i la democràcia basades en el diàleg, cadascú des de les seves idees però disposats a renunciar a una part per reflectir la realitat el país”. En una línia semblant, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va recordar la figura de Felip Domènech, com una persona de referència pel seu exemple: “Va ser una persona compromesa, que defensava els interessos del col·lectiu pagès amb convicció, però tenia capacitat de negociació”.
Per la seva part, el coordinador comarcal al Segrià, Josep M. Teixidó, va destacar que Felip Domènech era un activista nat que va deixar empremta: “La comarca va decidir impulsar el premi perquè més gent s’hi emmiralli”.  De la seva banda, el coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Plana de Lleida, Jaume Pedrós, va dir que es troba a faltar una referència, ja que l’activitat agrària no està prou valorada: “En Felip deia que cal fer notar que el pagès és el primer esgraó de la cadena”.
Els representants sindicals van remarcar la importància que les entitats del món agrari s’impliquin en el premi i presentin candidats en les dues modalitats. El termini acaba el 29 de juny. Els Premis Nacionals Felip Domènech van arrencar el 2016 amb l’objectiu de fer un reconeixement públic cada dos anys a persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats, d’una manera honesta, senzilla i amb companyonia. La primera edició dels premis va guardonar el tècnic agrònom de viticultura, Agustí Villarroya, i el Parc Agrari del Baix Llobregat.
L’acte de lliurament dels premis es farà el 16 d’octubre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i servirà de punt de trobada de les entitats del país que, d’una manera directa o indirecta, configuren la trama del sector agrari català, una ocasió per refermar els valors de la societat civil agrària i projectar-los a la resta de la societat, gràcies al llegat humà de Felip Domènech (Artesa de Lleida, 1951-2013).