03 Juliol 2018

La campanya ‘Disfruita-la a l’estiu’ per promoure el consum de fruita comença avui a Golmés per arribar a prop de 600 infants de les comarques de Lleida

Tret de sortida del Disfruita-la a l'estiu 2018, a Golmés (Pla d'Urgell) Tret de sortida del Disfruita-la a l'estiu 2018, a Golmés (Pla d'Urgell)

Prop de 600 nens i nenes de 3 a 14 anys de les comarques de Lleida participaran durant el mes de juliol en la campanya Disfruita-la a l’estiu de tastos de fruita dolça. La campanya ha començat aquest matí a les Piscines de Golmés i ha comptat amb la presència de Rosa Perelló, vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega; Jordi Calvís, alcalde de Golmés; Jaume Pedrós, coordinador territorial de Lleida d’Unió de Pagesos, i Joan Borda, coordinador comarcal de l’Urgell d’Unió de Pagesos, a més d’altres sindicalistes.

 

Disfruita-la a l’estiusóndegustacions guiades de fruita dolça de temporada (nectarines, cireres, peres o albercocs) dirigides als infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient lúdic i de gaudi de les activitats durant les vacances. Enguany,hi haurà vuit tastos als municipis Golmés (Pla d’Urgell), Vallfogona de Balaguer (Noguera), Rosselló (Segrià), el Soleràs (Garrigues), Solsona (Solsonès), Anglesola (Urgell), Torà (Segarra) i Talarn (Pallars Jussà).Les sessions de tastos inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, que exposarà als nensles propietats i els beneficis de la fruita.

 

Els nens i nenesque participen en les degustacions reben la carmanyola amb forma de poma Disfruita-laperquè l’utilitzinper guardar i transportar peces de fruita durant les activitats d’estiu. També reben un díptic per a les famílies amb consells d’ús de les carmanyoles i suggerències per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita a la canalla.

 

Aquest és el cinquè any que s’organitza Disfruita-la a l’estiu a les comarques de Lleida. La campanya Disfruita-la va començar el 2005 i, des d’aleshores, hi ha participat cada any una mitjana de 5.000 infants de primària de tota Catalunya. L’objectiuprincipal de Disfruita-la a l’estiués promoure el consum de fruita dolça entre nens i jovesa través d’una metodologia pràcticaque cercarestablir l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.