27 Novembre 2018

Unió de Pagesos proposa per a la propera campanya agrària la millora en les condicions laborals, incentius a la contractació i ajuts per a allotjaments

Unió de Pagesos ha proposat avui un seguit mesures per millorar la propera campanya agrària, en una reunió mantinguda amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, organitzacions agràries, sindicats de treballadors i alcaldes de diverses poblacions del Segrià.

 

El sindicat fa una valoració positiva de la iniciativa del Govern de preparar la campanya agrària amb suficient antelació, ja que aquest fet permet aportar propostes concretes per part de tots els actors que hi intervenen i gestionar-la en les millors condicions possibles.

 

Unió de Pagesos ha defensat a la reunió que els treballadors agraris tinguin els mateixos drets als subsidis de desocupació que la resta dels que formen part del règim general, factor que afavoriria l’interès dels treballadors per a les feines del camp.

 

Una altra qüestió proposada pel sindicat de cara a la propera campanya és l’establiment d’un sistema de foment i incentius a la contractació de temporers d’una forma més generalitzada per als que formin part dels grups establerts en els col·lectius i per als que participin en determinats programes.

 

Unió de Pagesos també ha proposat l’obertura d’una línia d’ajut per a nous allotjaments per tal de donar sortida a les necessitats dels treballadors temporers.