ltonlineok2   Selecció de continguts on-line

 

18 Novembre 2016

Agroxarxa commemora 25 anys d’assessoria i servei de gestió líder per a la pagesia catalana

Agroxarxa commemora 25 anys d’assessoria i servei de gestió líder per a la pagesia catalana Jordi Gispert, Jaume Pedrós, Ramon Comes/UNIÓ PAGESOS

ALBERT GARCIA/ Agroxarxa, l’empresa d’assessorament i gestió de l’explotació agrària vinculada a Unió de Pagesos, va iniciar el 21 d’octubre la commemoració del 25è aniversari. El sindicat va organtizar rodes de premsa simultànies a Lleida, Girona, Reus i Manresa i després a totes les oficines va convidar afiliats i clients d’Agroxarxa a un acte de celebració i el passi d’un visual que fa palesa la trajectòria d’una empresa de proximitat amb valors com l’honestedat i la implicació en les vicissituds del sector agrari. La commemoració es perllongarà al llarg del curs amb jornades de portes obertes, promocions específiques i reconeixements als clients més fidels.
L’aniversari posa de manifest que Unió de Pagesos, sindicat català majoritari a Catalunya, té una estructura de serveis consolidada i que el model pensat sindicalment ara fa 25 anys va ser l’encertat per millorar la competitivitat i el nivell professional de l’explotació familiar agrària. A més, cal remarcar la feina d’Agroxarxa en la defensa dels afectats per les expropiacions, exemple de col·laboració entre l’aportació tècnica i la pressió sindical, cosa que ha aconseguit millores econòmiques als col·lectius d’afectats i ha atenuat l’impacte de les obres al territori.
HISTÒRIA • Agroxarxa va néixer de l’efervescència sindical agrària que Unió de Pagesos va propiciar els anys vuitanta i que a final d’aquella dècada va portar a debat el fet de facilitar recursos professionals i especialitzats a la pagesia catalana. Els diversos projectes, normalment d’àmbit comarcal, van confluir el 1991 en l’embrió d’una empresa de serveis de cobertura nacional.
Del 1997 al 2001, Agroxarxa es va implantar al territori amb un model de prestació de serveis a la pagesia basat en l’especialització, la qualitat, la proximitat i el servei integral. Del 2002 al 2007 va experimentar un fort procés d’expansió perquè hi va haver una forta demanda, es va consolidar el model i es van destinar recursos a potenciar-lo.
El 2008, en un entorn de crisi generalitzada, es va frenar el creixement dels anys anteriors. Fins al 2014 va viure una etapa d’estabilització dels serveis des de tres àrees bàsiques: corredoria d’assegurances, assessorament i gestió empresarial i enginyeria.
D'AVUI CAP A ENDAVANT • Actualment, Agroxarxa és l’empresa líder en la prestació de serveis als professionals agraris de Catalunya, el 2015 v atendre 16.600 clients. Compta amb 25 oficines repartides arreu del territori, 11 a Lleida, 7 a Barcelona, 4 a Tarragona i 3 a Girona; on hi treballen 185 persones. “Tenim gent molt especialitzada i molt compromesa que ha portat les regnes perquè aquesta empresa sigui líder”, remarca el gerent de l’entitat, Jordi Gispert.
En el futur immediat, Agroxarxa té com a objectiu donar un nou impuls al desplegament territorial a més comarques i zones agrícoles estratègiques. “Hi ha comarques on encara som una mica lluny. En tant que sigui possible, en el futur, volem facilitar l’accés a la pagesia”, diu Gispert. Així, pròximament, obrirà una oficina nova a Amposta (Montsià) i tindrà lloc el trasllat de les oficines de Lleida i Girona en nous emplaçaments més ben situats, més grans i amb recursos modernitzats.
Segons el gerent d’Agroxarxa, aquesta nova etapa que s’enceta també passa per cobrir nous àmbits a partir d’un assessorament de qualitat que vagi més enllà de la gestió i el tràmit: “Volem entrar en l’assessorament tant financer com en el de camp, per millorar la competitivitat de l’empresa agrària”. També, remarca que potenciaran la gestió en línia i l’ús del portal del client del lloc web.