Unió de Pagesos de CatalunyaUnió de Pagesos de CatalunyaUnió de Pagesos de CatalunyaUnió de Pagesos de Catalunya
  • Qui som
    • Qui som

      • Referents al camp català
      • Estructura
        • Com ens organitzem
        • Responsables sindicals
        • Equip tècnic
      • Activitat social i valors
        • Transparència
        • Joves
        • Fundacions
        • Dones
        • Pagesia gran
      • Serveis
      • Documents d’interès
  • Pagesia
    • Pagesia

      • Sectors
      • Territoris
      • Temes Transversals
      • Agroxarxa
      • Transició Energètica
      • Botiga
      • Formació i Transferència Tecnològica
      • Joves
  • Afilia’t
  • Societat
  • Esdeveniments
  • Actualitat
    • Actualitat

      • Comunicats de premsa
      • La Terra – Revista mensual
    •  

      • Agenda
      • Publicitat i Imatge Corporativa
    • Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

      Continuar llegint

      OPINIÓ. Deslleialtat de Freixenet amb el cava?

      Continuar llegint
  • Contacte
Unió de Pagesos de Catalunya    /    Actualitat    /    La Terra    /    Ca Rosset augmenta la venda directa de fruita seca i oli amb Pagesia a casa

Ca Rosset augmenta la venda directa de fruita seca i oli amb Pagesia a casa

maig 2020

L’Ester Gomis a l’explotació familiar de Ca Rosset mostra el ventall de productes que té a la venda/ Marc Puig

MARIA CARRERAS/ D’entre els 387 productors que ofereixen venda directa del seu producte a través de l’eina Pagesia a casa, que Unió de Pagesos va posar en marxa el 3 d’abril, hi trobem l’Ester Gomis, de Ca Rosset. Té 42 anys, és de Vilallonga del Camp (Tarragonès), filla de pagesos (i sindicalistes!) de tota la vida, i fa set anys va canviar la seva feina a la indústria química per incorporar-se a l’explotació familiar. Ella va ser un revulsiu per al negoci familiar: amb la seva arribada van passar de vendre tota la producció de fruita seca, sobretot avellana, i oli a la cooperativa a vendre’n una part amb la seva pròpia marca, Ca Rosset. Per fer-ho, va crear un web propi que integra una botiga online. A més, s’ocupa de gestionar amb constància les xarxes socials per donar a conèixer la seva marca, posicionar-la i fidelitzar els clients.

Per a Ca Rosset, la situació derivada de la covid-19 no ha suposat cap daltabaix pel que fa a la comercialització: “Com que la collita de l’avellana és al setembre, la cooperativa ja té la de l’any passat pràcticament venuda. Sí que tindré una mica de feina a acabar de vendre les meves,  en tenia de torrades en estoc i els dono un consum preferent de tres mesos perquè quan es torren es poden enranciar una mica”. Tot i així, afegeix: “He tingut una baixada de venda a les botigues, a les fleques, no he pogut anar a fires i, el que em sap més greu és que se m’ha estroncat el projecte que vam iniciar l’any passat en col·laboració amb l’orxateria la Xixonenca de Reus, d’elaboració d’orxata d’avellana, que va ser un èxit!”.

Pagesia a casa, una oportunitat • El tancament d’alguns canals de comercialització, però, va suscitar l’obertura d’uns altres, com el que va engegar Unió de Pagesos: Pagesia a casa. L’Ester no ho va dubtar i va ser de les primeres a inscriure’s-hi: “T’ofereix l’oportunitat de donar-te a conèixer, de promocionar el producte i l’explotació, t’aporta visibilitat”. A més, afegeix: “Un dels punts forts de Pagesia a casa és que va donar una resposta ràpida en un moment en què era necessari”.

Pagesia a casa és un directori web que posa en contacte productors catalans que ofereixen producció pròpia i de proximitat amb consumidors que volen comprar directament al productor. S’hi accedeix a través de l’adreça www.pagesiaacasa.cat. Per fer la comanda, el consumidor ha de seleccionar la comarca on vol rebre-la i amb quins productes, d’entre el centenar que se n’ofereixen, està interessat. Els productes estan dividits en cinc categories: fruita, verdura, carn, flor i planta i altres. El resultat del filtratge és una llista dels productors que ofereixen el producte escollit a la comarca on es vol rebre.

A partir d’aquí, el consumidor es posa en contacte amb el productor. “De les vies de contacte que vaig proporcionar, la majoria de gent ha agafat l’enllaç del web de Ca Rosset i a partir d’aquest em compra a la botiga en línia”, diu l’Ester. Productor i consumidor són els qui, sense la intervenció del sindicat, estableixen les condicions de la transacció (si hi ha comanda mínima, la manera com pagar-ho, l’entrega…).

AUGMENT DE LES VENDES EN LÍNIA • L’Ester està molt satisfeta de com li han augmentat les vendes durant aquesta situació d’excepcionalitat a causa del coronavirus. “Ha estat una passada”, diu. “Les visites web de Ca Rosset han pujat un 40 %, i les vendes a la botiga online, entre un 30 i 40 % de la facturació”. I pel que fa al tipus de venda, explica: “Al web tenim producte o diversos lots. La gent acostuma a comprar un lot o se’l personalitza i el valor mitjà de la venda és entre 60 i 80 euros”. I també té identificat el tipus de client majoritari: “Un 69 % són dones, de l’àrea metropolitana i la majoria de més de 50 anys. Conèixer el perfil de client que tinc em va molt bé per saber quin missatge i quines xarxes socials he de fer servir”.

COMPRA COMPROMESA • Pagesia a casa, com a plataforma de venda directa, garanteix que el pagès rep un preu just per al producte que ven (el preu el posa el mateix productor). “Si el pagès no decideix el preu al qual ven el seu producte té els dies comptats. Com fins ara, que ens han dominat gerents de cooperatives, corporacions, supermercats… Tant de bo tot ho pogués vendre a través del web. Viuria molt millor! I tindria més terra i podria fer més inversions a l’empresa i tindria gent treballant… que és el que faré, eh!”, diu l’Ester. I afegeix: “La pagesia hem de tenir més autoestima i dignificar el nostre producte com es mereix per vendre’l al preu que li pertoca”.

Pagesia a casa també fomenta la producció agrària de qualitat i proximitat, valors que contribueixen en la reactivació de l’economia local, i que porten beneficis per a la salut i per a la preservació territorial.

FUTUR DE L’EINA • “El que crec que falta d’aquesta eina és fer una botiga”, exposa la pagesa. “Hem d’aprofitar la predisposició d’ara per explicar-nos i donar a conèixer el nostre producte, hem de seguir treballant en aquest àmbit; costarà molt, perquè els hàbits costen molt de canviar, però ho aconseguirem”.

De fet, amb l’objectiu de valorar el futur de l’eina perquè s’adapti millor a les necessitats tant del consumidor com del productor, Unió de Pagesos té a punt una consulta dirigida tant a productors com a consumidors.

Pagesia a casa també ha activat diversos canals de contacte: el perfil de Twitter @pagesiaacasa, el correu electrònic hola@pagesiaacasa.cat, i els productors interessats a inscriure’s al projecte, trobaran el formulari a l’apartat Societat del web d’Unió de Pagesos. També trobareu més informació al Tema del mes d’aquesta revista

COMPARTIR:

Versió imprimible:

Contacta
amb l’Àrea de Comunicació:

of.premsa@uniopagesos.cat
932 680 900

Actualitat

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

OPINIÓ. Deslleialtat de Freixenet amb el cava?

Un camp de cultiu dins del Parc Agrari del Baix Llobregat. FOTO: Arxiu/Dani Codina

Rebutgem la proposta del Govern per ampliar l’aeroport del Prat i reclamem un pla sectorial agrari pel Baix Llobregat

Sobre Nosaltres

Unió de Pagesos de Catalunya aplega homes i dones de totes les comarques catalanes que es dediquen a l’agricultura, a la ramaderia o a l’activitat forestal per compte propi, i que defensen de manera solidària el sector agrari per millorar les condicions de vida i treball. Amb més de 6.000 afiliats i afiliades, és el sindicat majoritari del camp català i el més representatiu a Catalunya.

Contacte

Carrer d’Ulldecona, 21, Planta 2
08038 Barcelona
+34 932 680 900
veure altres oficines i seus

 

Unió de Pagesos ©2025
  • Política de Cookies
  • Política de Privadesa
  • Transparència
  • Canal de Denúncies
  • Crèdits
Diputació de Barcelona
  • Qui som
    • Referents al camp català
    • Estructura
      • Com ens organitzem
      • Responsables sindicals
      • Equip tècnic
    • Activitat social i valors
      • Transparència
      • Joves
      • Fundacions
      • Dones
      • Pagesia gran
    • Serveis
    • Documents d’interès
  • Pagesia
    • Sectors
    • Territoris
    • Temes Transversals
    • Agroxarxa
    • Transició Energètica
    • Botiga
    • Formació
    • Joves
  • Afilia’t
  • Societat
  • Esdeveniments
  • Actualitat
    • Comunicats de premsa
    • La Terra – Revista mensual
    • Agenda
    • Publicitat
  • Contacte
Unió de Pagesos de Catalunya

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers.

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Vista general de Cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè puguem proporcionar-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de la cookie s'emmagatzema al vostre navegador i realitza funcions com ara el reconeixement quan torneu al nostre lloc web i ajudar el nostre equip a entendre quines seccions del lloc web trobeu més interessants i útils.

Més informació

Cookies de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc, i les pàgines més populars.

Mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el nostre lloc web.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!