Unió de Pagesos de CatalunyaUnió de Pagesos de CatalunyaUnió de Pagesos de CatalunyaUnió de Pagesos de Catalunya
  • Qui som
    • Qui som

      • Referents al camp català
      • Estructura
        • Com ens organitzem
        • Responsables sindicals
        • Equip tècnic
      • Activitat social i valors
        • Transparència
        • Joves
        • Fundacions
        • Dones
        • Pagesia gran
      • Serveis
      • Documents d’interès
  • Pagesia
    • Pagesia

      • Sectors
      • Territoris
      • Temes Transversals
      • Agroxarxa
      • Més Avantatges
      • Formació i Transferència Tecnològica
      • Joves
  • Afilia’t
  • Societat
  • Esdeveniments
  • Actualitat
    • Actualitat

      • Comunicats de premsa
      • La Terra – Revista mensual
    •  

      • Agenda
      • Publicitat i Imatge Corporativa
    • Desmenteixen que la pagesia incompleixi les responsabilitats respecte als treballadors del camp

      Continuar llegint

      Insisteixen en el desacord amb l’ampliació de les ZEPA al Parc Agrari del Baix Llobregat

      Continuar llegint
  • Contacte
Unió de Pagesos de Catalunya    /    Societat    /    Proximitat i consum    /    Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) a comarques gironines

Proximitat i consum    |    18 abril 2022

Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) a comarques gironines

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘Girona: Sistema Alimentari Sostenible’ és un projecte cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

El seu objectiu és millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental dels sistemes de producció d’aliments al llarg de tota la cadena de valor a les comarques gironines, mitjançant el desenvolupament de solucions innovadores que incrementen la rendibilitat de les activitats relacionades amb la producció, transformació i distribució d’aliments, per possibilitar d’aquesta manera incidir en la sostenibilitat social i mediambiental.

Durada: 36 mesos, 01.01.2020 a 31.12.2022

Composició del Consorci:

  • Diputació de Girona (coordinador)
  • Universitat de Girona
  • Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)
  • Unió de Pagesos de Catalunya
  • Ajuntament de Riudellots de la Selva
  • Fundació Privada DRISSA
  • Grup Fundació Ramon Noguera
  • Fundació Privada Emys
  • Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà

 

La Unió de Pagesos de Catalunya participa en aquest PECT desenvolupant l’Operació ‘Plataforma per a l’impuls de l’agroinnovació des de la generació de valor i la promoció del consum de proximitat’ amb els objectius de:

  • Divulgar els reptes i les oportunitats del sector agroalimentari a les comarques gironines, des de la perspectiva socioeconòmica, de salut, territorial i ambiental, per donar resposta a la demanda de la societat i als nous hàbits de consum, la preocupació per la salut i la sostenibilitat, així com pels actuals canvis en el model de distribució i la introducció d’innovació tecnològica i TICs al llarg de la cadena
  • Impulsar la creació de sinergies transversals en la cadena de valor i entre territoris gironins per optimitzar la promoció d’aliments del territori, però també la complementarietat de l’oferta de productes i la distribució ecoeficient
  • Assessorar i capacitar el sector primari, els petits elaboradors i les cooperatives agràries, per assolir nous coneixements i implementar innovació en les empreses a través d’una oficina tècnica i amb el suport del desplegament territorial del sindicat en el territori gironí
  • Promocionar l’alimentació saludable i la gastronomia gironina a través de l’enfortiment del circuit de consum de proximitat, tant de producte fresc com elaborat o quarta gama, en venda directa o circuit curt, i especialment en la restauració col·lectiva, comerços minoristes i sector públic

 

Principals resultats esperats:

  • Adequació i posta en marxa d’una oficina tècnica d’assessorament i impuls de l’agroinnovació a Torroella de Montgrí
  • Seguiment del nombre d’empreses, cooperatives, etc. que fan servir els serveis d’orientació, assessorament, acompanyament i capacitació
  • Elaboració d’una cartografia temàtica i territorial per identifica els principals actors del sistema agroalimentari i identificar i classificar el sòl agrari com a element estratègic per a garantir l’alimentació de la població
  • Identificació de les millors pràctiques en la gestió eficient dels recursos naturals i la integració del territori
  • Celebració d’actuacions de divulgació dirigides a empreses i col·lectius del sector agrari i agroalimentari, així com a sectors transversals com l’agroturismes o la recerca
  • Establiment de relacions sinèrgiques amb altres actors agroalimentaris de la demarcació de Girona
  • Execució d’activitats de transferència de coneixements i capacitació adaptades a les necessitats del sector agrari i agroalimentari des de la perspectiva de l’agroinnovació

 

Plataforma per l’impuls del l’agroinnovació des de la generació de valor i la promoció del consum de proximitat. En el marc del PECT Girona, sistema alimentari sostenible.

Projecte finançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Eureopa en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 (objectiu d’inversió en creixement i ocupació), i en un 25% per la Diputació de Girona.

COMPARTIR:

Posts relacionats

Proximitat i consum   |   21 maig 2021

VÍDEO. L’explotació lletera: mites i certeses, per Sergio Calsamiglia

El catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (Facultat de Veterinària) Sergio Calsamiglia ens ofereix el seu punt de vista sobre l’actualitat del secto…
Llegir més
Proximitat i consum   |   21 maig 2021

VÍDEO. El préssec d’Ordal

  Quan es cull i com es cull el préssec? Què és el préssec d’Ordal i què el fa diferent? Per què hem d’apostar pel consum de proximitat? Tot això ens ho ex…
Llegir més
Proximitat i consum   |   21 maig 2021

VÍDEO. Ser ramader de vaques de llet: una vocació, un estil de vida

Cal Gris és una explotació familiar de vaques de llet. En Josep Beringues explica com és el seu dia a dia: com fan la reposició, com produeixen i emmagatzemen l…
Llegir més

Categories


Salut i Nutrició

Proximitat i consum

Preus justos

Pagesia jove

Medi Ambient

Igualtat

Entorn Rural

Agroturisme

Activitat Educativa

<<
>>

Actualitat

Desmenteixen que la pagesia incompleixi les responsabilitats respecte als treballadors del camp

Insisteixen en el desacord amb l’ampliació de les ZEPA al Parc Agrari del Baix Llobregat

Demanen un ajut de 10 milions per a la pagesia d’herbacis afectada pels danys climàtics del 2022

Sobre Nosaltres

Unió de Pagesos de Catalunya aplega homes i dones de totes les comarques catalanes que es dediquen a l’agricultura, a la ramaderia o a l’activitat forestal per compte propi, i que defensen de manera solidària el sector agrari per millorar les condicions de vida i treball. Amb més de 6.000 afiliats i afiliades, és el sindicat majoritari del camp català i el més representatiu a Catalunya.

Contacte

Carrer d’Ulldecona, 21, Planta 2
08038 Barcelona
+34 932 680 900
veure altres oficines i seus

 

Unió de Pagesos ©2023
  • Política de Cookies
  • Política de Privadesa
  • Transparència
  • Canal de Denúncies
  • Crèdits
Diputació de Barcelona
  • Qui som
    • Referents al camp català
    • Estructura
      • Com ens organitzem
      • Responsables sindicals
      • Equip tècnic
    • Activitat social i valors
      • Transparència
      • Joves
      • Fundacions
      • Dones
      • Pagesia gran
    • Serveis
    • Documents d’interès
  • Pagesia
    • Sectors
    • Territoris
    • Temes Transversals
    • Agroxarxa
    • Més Avantatges
    • Formació
    • Joves
  • Afilia’t
  • Societat
  • Esdeveniments
  • Actualitat
    • Comunicats de premsa
    • La Terra – Revista mensual
    • Agenda
    • Publicitat
  • Contacte
Unió de Pagesos de Catalunya

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers.

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Vista general de Cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè puguem proporcionar-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de la cookie s'emmagatzema al vostre navegador i realitza funcions com ara el reconeixement quan torneu al nostre lloc web i ajudar el nostre equip a entendre quines seccions del lloc web trobeu més interessants i útils.

Més informació

Cookies de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc, i les pàgines més populars.

Mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el nostre lloc web.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!